Interjú Segal Viktorral, a Fenyves Yacht Club konyhájának a megálmodójával. 2. rész

segal_viktor_izek_es_formak_kicsi

 

4, Egyre inkább terjednek el a főzős műsorok, sztárséfek vállalnak el realytikben szerepeket. Te mit szólsz ehhez az irányhoz?

 

Én is sokszor szerepelek a Tv-ben, de nekem nagyon fontos az edukáció, hogy a műsor által tudjak valamit közvetíteni és a szakmaiságból valamit átadni.

Ettől függetlenül minden olyan műsor jó, ahol a gasztronómiát közelebb hozzuk az átlagemberhez, ezért is jók a tematikus csatornák, ahol sok mindent meg lehet tudni az alapanyagokról, vagy éppen a világ különböző konyháiról. És ez jót tesz. Ez érezhető az utóbbi 10 évben is, hogy ez jót tesz, mert látom már a vendégeken is, hogy sokkal felkészültebbek-és most tényleg az átlagemberről beszélek. Ezek a műsorok tehát szórakoztatva adnak át információkat- ezek így kifejezetten jók.

 

5,Lehet,hogy buta a kérdés is, de Neked mi a személyes kedvenced, amit szeretsz főzni?

 

Nem buta a kérdés, sőt. Hiszen nálam ez elképesztően érdekes, mert ez az ami hetente, havonta változik. Karácson közeledtével a töltött káposzta ez az étel. Ha akkor kérdezel, biztosan ezt mondom. Ha spárga szezon van, akkor azt mondom, hogy a friss zöld spárga. Ezek a vad spárgák, kicsit meggrillezve- akkor az a nagy kedvencem. De ez tényleg állandóan változik. Ezen a héten például sárga cékla őrületben vagyok.

 

6, Melyek a további szakmai terveid, céljaid?

 

Nekem van egy kis éttermem, ami a szívem csücske. Szerintem világszerte is egyedülálló ez a kis francia konyha, ami egyszerre fantasztikus és gyönyörű. Az a különlegessége, hogy hetente csak egy este nyitok ki, csütörtökönként. Nagyon szeretem, hiszen gyönyörűen működik. Különlegessége, hogy a konyhában ülnek a vendégek. Pici helység, de ott van minden. Előttük tálalok ki, minden héten más fogást. Ez egy 5 fogásos vacsora.

Szóval ez az én nagy szerelmem. Nagyon szépen megy telt házzal minden héten. Klassz, hogy mindezt tulajdonképpen reklámozás nélkül sikerült elérni, hiszen a híre tényleg csak szájról-szájra terjed.Rövid idő alatt volt 4 rendezvényem tehát vannak szélsőségek, de a csütörtök nekem biztos pont. Ez nekem a kikapcsolódás.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.